FANTASTISCHE BOOTCAMP+ IN DWINGELOO

Zondag 26 november 2017 is het om 9 uur een drukte van belang rondom het zwembad in Dwingeloo.

Martin en Rowan Veenhuizen van MV MOVES uit Tynaarlo komen aan met busje en aanhanger, waarin allerhande zaken, die deze ochtend een aanslag zullen plegen op alle spieren, waaronder de lachspieren, van de meer dan 30 deelnemers aan de Bootcamp+.

De meeste deelnemers zijn afkomstig van de hardloopgroepen van DOS, maar ook enkele speciale genodigden, zoals onze voorzitter Annalies en penningmeester Mariska.

De groep wordt in tweeën gedeeld, waarbij de ene helft kennis maakt met allerhande rollende materielen, zoals step, freecrosser en driftskelter. Na deze kennismaking is het tijd voor een serieuze estafette, waarbij alle rollende apparaten worden ingezet.

De andere helft is actief met de meer traditionele Bootcamp.

Op een circuit treffen zij autobanden, ijzeren onderdelen van de oude koestal van Martin, fietsenrekken, een zwaar touw, pylonen voor loopscholing en samengeknoopte fietsbanden, vastgemaakt aan een hek. Daarmee dienen tal van opdrachten te worden uitgevoerd, waarbij geen enkele spier zich in de steek gelaten voelt. Na een wedstrijdje, waarin alle onderdelen in de snelste tijd dienen te worden uitgevoerd, tijd om een eindje te lopen. Onder het mom van uitlopen gaat het richting zandverstuiving achter het zwembad.

Ter plaatse nog een stukje loopscholing en oefeningen voor de core stability, training voor de stabiliteit van de romp.

Tussendoor en na afloop wordt het vochtgehalte weer op peil gebracht met sportdrank, koffie en thee. Overal blije en lachende gezichten, ook bij Annalies en Mariska, die het hele programma actief hebben meebeleefd.

Deze geweldige ochtend is professioneel in beeld gebracht door Johannes Dongstra. Hierbij enkele sfeerimpressies. De gehele fotoreportage en een fraaie video zijn te vinden op: https://photos.app.goo.gl/oSiKD1FTudMvJzi62 en https://youtu.be/2RO9vnrt89w