Trainingsgegevens dans in Diever

 

Locatie: Diever (Zalencentrum Dingspilhuus Hoofdstraat 88, 7981AV Diever).
Lesdag: vrijdag

Lesrooster:
15.30-16.30 uur          algemene dansvorming           6-12 jaar
16.45-17.45 uur          jazz/streetdance                      VO
17.45-18.45 uur          moderne dans                         VO
 


Lesaanbod:

Algemene dansvorming
Lesstof uit de jazz techniek en klassieke ballettechniek.
Tijdens de les worden de basisbeginselen van klassieke dans en jazz aangeleerd door middel van een aantal dans technieken. Het aanleren hiervan gebeurt op een speelse manier waarin de belevingswereld van het kind centraal staat. Er wordt gewerkt aan verschillende technieken als ritme gevoel, expressie en een juiste lichaamshouding. Ook wordt er bewust gewerkt om de spieren op een juiste manier te gebruiken en staat de beginpositie centraal. Er wordt een begin gemaakt met het opbouwen van kracht en snelheid, gebruik van ritme en muzikaliteit. Kleding voorschrift: (leren) balletschoenen, zwarte dansbroek of legging, zwart strak zittend T-shirt of hemd.

Jazz / streetdance
Tijdens deze les word er gewerkt om de spieren & aangeleerde technieken op de juiste manier  te gebruiken in dansvormen. De technieken worden aangeleerd in een vorm die past bij de leeftijd van deze groep. De verschillende dansstijlen zoals jazz / show & streetdance worden afgewisseld gedurende de lesblokken zodat de leerlingen breed geschoold worden en veel “dansbagage” met zich mee dragen. Ook zal er af en toe clipdance zijn waar de leerlingen dezelfde passen als in een echte clip aangeleerd krijgen. Er word uitgegaan vanuit de basistechnieken van jazz die aangeleerd worden door verschillende danspassen die horen bij leeftijd & dansstijl. Kleding voorschrift: zwarte dans/turn schoenen of zwarte danssneakers.  strak zittende dansbroek (zwart) & T-shirt.

Moderne dans
Moderne dans is ontstaan als een tegenhanger van het klassiek ballet. In plaats van te dansen volgens het strikte bewegingsvocabulaire van het klassieke ballet, staan dansers bij moderne dans in contact met de grond. Er is aandacht voor expressiviteit, bewegelijkheid en mogelijkheden van het lijf, gebruik van emotie in dans en de afwisseling van inspanning en ontspanning. Floorwork en partnering staan centraal in de lessen. Kleding voorschrift: blote voeten, boxer of strakzittend zwarte broek, shirt.