Hulp gezocht

 

Dos is naarstig op zoek naar mensen die het bestuur willen versterken. Lijkt het jou leuk om mee te denken bij onze vereniging, meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Een bestuursfunctie bij Dos kost je maar een paar uurtjes per maand.

Taken in overleg. 

 

INTRODUCTIE 

DOS is een omnisportvereniging in de plaatsen Diever en Dwingeloo in Drenthe.
DOS is de overkoepelende vereniging voor zes sporten: gymnastiek, turnen, atletiek, handbal, basketbal en jazzdance.

Er wordt in verschillende accomodaties getraind.

DOS is een florerende vereniging met ongeveer 300 leden onder zijn dak.

Komt u op deze site gegevens tegen die niet kloppen, wilt u dit dan doorgeven aan de Secretaris van Dos Dwingeloo. Bestuur

Geschiedenis

De gymnastiek vereniging D.O.S. is opgericht op 21 november 1933. Dit was de opvolger van de korfbalvereniging Rood Wit die destijds geen bestaansrecht meer had.
Het initiatief tot oprichting van D.O.S. is genomen door schoolmeester Koopman.
Onder leiding van Th. Homan, L. Thale en D. Naber en weer later door Ger van Leeuwen kwam de vereniging tot grote bloei. Vele successen werden behaald.
In 1962 werd op initiatief van Ger van Leeuwen een atletiekafdeling aan de vereniging toegevoegd en was voor het eerst sprake van de Omnivereniging DOS. Onder zijn leiding kwamen talenten als Egbert Nijstad, Roelof Veld, Martin ten Kate, Herman Hofstee en Niesje Schoenmaker nationaal en internationaal naar voren.
In 1969 werd een heel andere loot aan de vereniging toegevoegd, namelijk judo onder leiding van Sjors Koenderink.

Door de aanleg van een atletiekbaan en de bouw van een sporthal kon en kan DOS haar activiteiten tot op de dag van vandaag in ruime mate uitoefenen.